اپلیکیشن شبکه سه
دریافت نسخه اندروید

1400-03-31-حجت الاسلام فرحزاد-شرح کلمه «لا الهَ الَّا الله»

موضوع برنامه: شرح کلمه «لا الهَ الَّا الله» شریعتی: نبی مکرم اسلام فرمودند که: «إرفَعَوا أصواتَکُم بِاَلصَلاة عَلي؛ فَأنَّها تَذهَبُ بِاَلنِفاق» وقتی صلوات می‌فرستید بلند بفرستید که نفاق را ریشه‌کن می‌کند. «اللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَد وَآلِ مُحَمَد وَعَجِل فَرَجَهُم» با نام و یاد خداوند بزرگ و مهربان برنامه‌ی امروز سمت خدا را آغاز می‌کنیم. سلام می‌کنم خدمت تک تک مخاطبان جان. از بهشت روی زمین، از جوار بارگاه مقدس و ملکوتی و نورانی قبله هشتم، امام رئوف، امام رضا(ع) در کنار زائران عزیز آن حضرت در کنار شما و همراه شما هستیم. جای همه‌تان خالی، در ایام ولادت حضرت. و دعا می‌کنم همین ابتدای برنامه ان‌شاءالله به حق رأفت و رامت امام رضا(ع) به زودی زود شما زائر این صحن و سرا بشوید ان‌شاءالله. امروز هم با ما همراه باشید برای تک تک‌تان دعا می‌کنیم و به رسم همیشه نایب الزیاره و دعاگوی شما خواهیم بود.

معرفی برنامه

من همین جا جا دارد از حضور گرم و صمیمی برادران و خواهران عزیز، از دوستان خوب آستان قدس رضوی صمیمانه تشکر می‌کنم. و همه‌ی دوستانی که زحمت کشیدند در واحد سیار که این ارتباط به صورت زنده و مستقیم از رواق بزرگ حضرت امام رضا(ع) تقدیم شما شود. با احترام و افتخار همراه شما هستیم و به رسم دوشنبه‌ها در محضر عزیز دلمان، حاج آقای فرحزاد عزیز. سلام علیکم و رحمه، خوشحالیم خدمت شما هستیم.
حجت الاسلام فرحزاد: علیکم السلام و رحمه الله. خدمت شما و همه‌ی زوار عزیز و همه‌ی بینندگانی که از دور نظاره‌گر هستند عرض سلام داریم و طبق معمول که ما همیشه سفارش می‌کنیم که هیچ  کس تک‌خوری نکند. نایب الزیاره همه‌ی بینندگان، همه‌ی آرزومندان هستیم. و امیدواریم ان‌شاءالله با فراهم شدن بهتر آمدن برای زیارت، چه قم، چه مشهد، چه عتبات، مکه، مدینه همه‌ی آرزومندان ان‌شاءالله به آرزویشان برسند. ابتدا شروع برنامه می‌خواهم چند سلام به نیابت همه‌ی عزیزانی که از دور دلهایشان این جا پرواز می‌کند عرض سلام به محضر ولی نعمتمان داشته باشیم.

السَّلامُ عَلَیکَ یَا سَیِّدَنا وَ مَولانا یاابَلحَسَن یا علی اِبنِ مُوسَی الرِضا المِرتَضی رَحمَة الله وَ بَرَکاتُه.
در خدمت شما هستیم.
شریعتی: سلامت باشید. ان‌شاءالله که به زودی زود قسمت و نصیب تک تک مخاطبان عزیزمان بشود. آن‌هایی که دلشان پر می‌کشد برای این صحن و سرا. یک سلامم را اگر پاسخ بگویی، می‌روم لذتش را با تمام شهر قسمت می‌کنم. عزیزانم، ما بحث‌مان با حاج آقای فرحزاد در هفته‌های اخیر راجع به ذکر «لا الهَ الَّا الله» بود. و محور فرمایشات حاج آقای فرحزاد روایت نورانی حضرت رضا در حدیث سلسلة الذهب بود که «کَلِمَةُ لا إلهَ الَّا اللهُ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی» و بعد حضرت فرمودند: «بِشُرُوطِها وَ أنَّا مِن شُرُوطِها». این بحث را ان‌شاءالله امروز در این فضای متبرک و نورانی به نام حضرت ادامه خواهیم داد. با ذکر صلواتی بلند بر محمد و آل محمد.
«اللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَد وَآلِ مُحَمَد فَعَجِل فَرَجَهُم».
حجت الاسلام فرحزاد: «بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم» «الحَمدُ لله رَبِّ العالَمین» ابتدائاً تبرکاً یک فرمایشی از امام هشتم(ع) در همین زمینه خدمت سرورانم عرض می‌کنم. شریعتی: بفرمایید.
حجت الاسلام فرحزاد: امام هشتم(ع) فرمود: «رَحِمَ الله عَبدا اَحیا أمرِنا» خدا رحمت کند هر کس که امر ما را احیا می‌کند. راوی سوال کرد: امر شما را چگونه احیا کنیم؟ امر یعنی ولایت، امامت، عظمت و بزرگی که خدای متعال به این خانواده مرحمت کرده است. امام هشتم(ع) فرمود: «یَتَعَلَمُ عُلُومَنا وَ یُعَلِّمُها النّاس» علوم ما اهل بیت را یاد بگیرد، فرا بگیرد، و به دیگران در عالم منتشر کند.
شریعتی: چقدر خوب.
حجت الاسلام فرحزاد: خیلی عالی است. یعنی شاید بشود بعد از مقام اهل بیت و اولیاء خدا، بزرگان و علمایی که مبلغ و مروج مکتب اهل بیت بودند، بگوییم افضل انسان‌های روی زمین هستند. که امر اهل بیت را احیا می‌کنند. نکته‌ی مهمی است، آقای شریعتی عزیز. امام هشتم(ع) حدوداً دوران امامتشان 20 سال بوده است. 17 سال در مدینه و 3 سال آخر بالاجبار آمدند به خراسان که در همین جا هم به شهادت رسیدند. عجیب است امام هشتم(ع) از حدود مثلا هزار روایت و خطبه و سخنرانی که دارند، ¾ سخنرانی‌ها، خطبه‌ها، مناظراتشان در رابطه با یا توحید است، یا درباره‌ی امامت و ولایت است. یعنی خودشان که می‌فرمایند: «رَحِمَ الله عَبدا اَحیا أمرِنا» خودشان اول مبلغ امامت و ولایت هستند. چون موضوع اختلاف این جا است. توحید را معمولا همه‌ی ادیان و مذاهب قبول ارند.
شریعتی: همان «بِشُرُوطِها».
حجت الاسلام فرحزاد: احسنت. یا مثلا معاد را سوره مبارکه «عَمَّ یَتَساءَلُونَ عَنِّ النَّبإ العَظیمِ» از نبا خبر بزرگ می‌پرسند. دنبالش می‌فرماید: «اَلَّذي هُم فِیهِ مُختَلِفُون»در آن اختلاف می‌کنند. بعضی مفسرین گفتند منظور قیامت است، ولی روایات متعدد داریم. فرمود معاد را که همه‌ی مذاهب حتی مذاهب خود ما هم همه قبول دارند. موضع اختلاف، موضع امامت و خلافت اهل بیت است. لذا حضرت رضا(ع) بیشترین بیانات، مناظرات،خطبه‌هایشان در رابطه با موضوع امامت و ولایت است که پرجمعیت‌ترین زمانی هم که در نیشابور، بالای صد هزار نفر جمعیت جمع شدند، حضرت «لا إلهَ الَّا اللهُ حِصنی» گفتند. خیلی نکته‌ی قشنگی است من دقت نداشتم. نمی‌گوید: «مَن قال لا الهَ الّا الله»، می‌گوید: «دَخَلَ حِصنی». یعنی باید در این قلعه وارد شوی. ورودش هم این است که «بِشُرُوطِها» را قبول کنی. نبوت را قبول کنی، امام‌ها را قبول کنی.
شریعتی: یعنی باب‌اش، باب ولایت است.
حجت الاسلام فرحزاد: اصلا آقای شریعتی عزیز، من از بیننده‌های عزیز، زوار هم خواهش دارم. جامعه، جامعه، جامعه، زیارت جامعه. که معروف است که حضرت به آن شخصی که تشرف پیدا کرده بود سه بار فرمودند: «جامعه، جامعه، جامعه». چه از دور چه از نزدیک. مرحوم آیت الله بهجت را هر روز می‌خواند.
شریعتی: زیارت جامعه کبیره.
حجت الاسلام فرحزاد: و جمله جمله‌هایش خیلی مهم است، جمله جمله‌هایش. می‌فرماید که: «مَن أرادَ الله بَدَأَ بِکُم وَ مَن وَحَّدَهُ قَبِلَ عَنکُم وَ مَن قَصَدهُ تَوَجَّهَ بِکُم». ما خدا را می‌خواهیم، «لا إلهَ الَّا اللهُ» را می‌خواهیم، از کجا به «لا إلهَ الَّا اللهُ» برسیم؟ «مَن أرادَ الله بَدَأَ بِکُم».
شریعتی: با شما شروع می‌شود.
حجت الاسلام فرحزاد: شما درس توحید می‌دهید. شما خدای واقعی را می‌شناسید.
شریعتی: شما راه هستید.
حجت الاسلام فرحزاد: شما راه هستید. فلذا آن‌هایی که اهل بیت را رها کردند توحیدشان هم مشکل دارد. یا گرفتار تشبیه شدند، خدا را تشبیه می‌کنند یا تجسم می‌کنند، خدا را به جسم. این‌هایی که از اهل بیت فاصله گرفتند، می‌گویند روز قیامت خدا به شکل یک جوانی درمی‌آید.
شریعتی: الله اکبَر.
حجت الاسلام فرحزاد: «مَن أرادَ الله بَدَأَ بِکُم» راه توحید شما هستید. کسی که خدا را می‌خواهد «مَن قَصَدَهُ تَوَجَّهَ بِکُم» به شما توجه می‌کند. کسی که موحد می‌خواهد بشود، «قَبِلَ أنکُم» از شما باید بپذیرد. لذا حضرت عمده‌ی فرمایشاتشان درباره‌ی امامت و ولایت بوده است. و در راس بحث امامت و ولایت، سرچشمه‌اش کجاست؟ غدیر خم است.
شریعتی: ای جانم، به به .
حجت السلام فرحزاد: به یک معنا می‌خواهم عرض کنم امام هشتم(ع) که جان همه‌ی ما به قربانش، احیاگر ولایت و احیاگر غدیر بودند. اگر غدیر بود توحید هم درست می‌شود، نبوت هم درست می‌شود، امامت امام هشتم و مهدویت برای امام زمان ثابت می‌شود. حالا من نمونه‌های فراوانی دارم. امروز دهم ذیقعده است. یک ماه مانده به عید قربان. شروع جشن‌های شاد آسمانی.
شریعتی: دهم ذیحجه.
حجت الاسلام فرحزاد: از دهم ذیحجه تا عید مباهله، 15 روز. این را مؤید باشند، مشاهد مشرفه، مسئولین تبلیغی کشور. 15 روز ایام شادی از عید قربان تا عید مباهله. تا عید قربان 1 ماه، تا عید بزرگ غدیر 38 روز مانده است. باید روز شمار بگذاریم، خودمان را آماده کنیم برای عید بزرگ غدیر. حالا من چند نمونه از فرمایشات و خطبه‌ای که، خیلی زیباست. من خودم تا این اواخر نمی‌دانستم. فکر می‌کردم برای غدیر ما فقط یک خطبه‌ی پیغمبر خدا داریم. پیغمبر خدا برای غدیر خم خطبه دارند، خود مولا امیرالمومنین برای غدیر خم خطبه مفصل خواندند و جشن گرفتند و اطعام دادند. امام صادق(ع) خطبه دارند. و آخری، امام هشتم(ع) برای عید غدیر خطبه و سخنرانی مفصل دارند. که اگر بخواهیم بخوانیم و بگوییم چند جلسه وقت می‌برد. هشتاد اسم برای غدیر در خطبه‌ها آمده است.
شریعتی: و تمام ائمه‌ی ما تلاششان این بود که نام امیرالمومنین احیا شود. محور فعالیتشان بود.
حجت الاسلام فرحزاد: احسنت. محور آن بود. من حالا نمونه‌هایی فهرست‌وار عرض می‌کنم. امام هشتم فرمود: «هر کجا که هستی در غدیرخم خودت را برسان به زیارت جدم امیرالمومنین علی(ع). چون خدا گناه 60 سال مرد مومن و زن مومنه را در روز غدیر خم می‌آمرزد».  و امید داریم، ان‌شاءالله به یاری خداوند می‌شود، همان گونه که بزرگترین راهپیمایی اربعین از نجف و شهرهای دیگر به طرف کربلا هست، عراقی‌ها الان این را دارند منتهی هنوز به آن شور و حال نرسیده است. ان‌شاءالله با برطرف شدن مشکلات و کرونا و مریضی‌ها، و باز شدن آزاد راه و برداشتن ویزا، بزرگترین راهپیمایی دوم بعد از اربعین از کربلا به نجف.
شریعتی: ان‌شاءالله.
حجت الاسلام فرحزاد: ان‌شاءالله. الان هم هست. الان هم عراقی‌ها دارند، ولی ایرانی‌ها هم بروند. به خدا قسم، به خدا قسم، به خدا قسم، غدیر از اربعین، از عاشورا، از همه‌ی روزهای عالم، امام صادق 3 بار قسم خورده است بالاتر است.
شریعتی: ابتدای کربلا مدینه نیست، ابتدای کربلا غدیر بود.
حجت الاسلام فرحزاد: احسنت. امام هشتم فرمودند در عید غدیر دو برابر ماه رمضان خدا از آتش جهنم آزاد می‌کند. ماه رمضانی که هرشب‌اش یک میلیون شب جمعه است،  ولی از آن بالاتر، عید غدیر دوبرابر است. احسان و عیدی دادن، امام هشتم فرمود: «هزار برابر» در یک روایت دیگر «صدهزار برابر» است.
شریعتی: هر سال حاج آقا خودشان عیدی می‌دهند. به عید غدیر مقید هستند.
حجت الاسلام فرحزاد: البته آقای شریعتی هم چند برابر می‌دهند. و حتی گاهی شده دوستان ما قرض می‌کنند عیدی می‌دهند.
شریعتی: ما حتی مباهله هم عیدی می‌دهیم.
حجت الاسلام فرحزاد: بله بله. باید عمل کنیم که اثر کند.
شریعتی: بله، ان‌شاءالله.
حجت الاسلام فرحزاد: امام هشتم فرمود: در عید غدیر «سُرَّ فيه کُلَ مؤمِنَ وَ مُومِنَة» دل هر مرد مومن، زن مومنه‌ای را شاد کنید. امام هشتم فرمود: «به خدا قسم اگر مردم فضیلت عید غدیر را می‌دانستند، ملائکه روزی ده بار با آن‌ها مصافحه می‌کردند».
شریعتی: الله اکبر.
حجت الاسلام فرحزاد: امام هشتم در آن سخنرانی که برای عید غدیر کردند، فرمودند: «اگر خوف طول کشیدن نبود من درباره‌ی فضیلت روز غدیر آنقدر می‌گفتم برای کسی که خدا به او مرحمت می‌کند، بشناسد روز غدیر را که قابل شمارش نباشد». فرهنگ‌ سازی غدیر. 38 روز مانده به غدیر.آقا امام هشتم(ع) اول مبلغ و مروج در زمان خودشان برای فرهنگ سازی غدیر بودند. امام هشتم(ع) در غدیر خم جشن گرفتند. ما همه‌ی خانه‌ها باید جشن بگیرند. همه‌ی خانه‌ها باید احسان داشته باشند. امام هشتم در روز غدیر خم برای عید نشستند و دید و بازدید داشتند و آن‌هایی که روزه بودند به آن‌ها افطار دادند. خیلی جالب است. فقط همین یک روز است که امام این گونه برخورد کردند.  آن‌هایی که بودند از آن‌ها پذیرایی کردند، برای خانواده‌هایشان، در روایت داریم در همان خطبه‌ای که حضرت خواندند، مواد غذایی، خوراک، پول، انگشتری، لباس و کفش برای خانواده‌هایشان و خانم‌هایشان هدیه فرستادند.
شریعتی: باریک الله.
حجت الاسلام فرحزاد: یاد بگیریم. آن‌هایی که دوست امام رضا هستند، امام رضا این‌ها را می‌خواهد. روز غدیر خم  عیدی دادن، جشن گرفتن، اطعام دادن، به خانواده‌ها رسیدن، محبت کردن. و برای حاضران خطبه خواندند. و در روایت داریم که سید ابن الطاووس در اقبال این خطبه را آورده است. در آن خطبه من چند نمونه فهرست‌وار عرض می‌کنم. نکته‌ی مهمی است.
1)فرمودند مثل کسانی که در غدیر خم ولایت مولا علی(ع) را پذیرفتند و قبول کردند و پایدار ماندند، مثل ملائکه است که به حضرت آدم به امر خدا سجده کردند و مقرب و رستگار شدند. و مثل کسانی که پس زدن ولایت امیرالمومنین را، بیعت را شکستند و مقابل حضرت علی ایستادند، مثل شیطان است، ابلیس، که سجده نکرد و مطرود شد.
خیلی عجیب است. و بعد حضرت استشهاد می‌کنند به آیات قرآن. «ألیُوم أکمَلتُ لَهُم دینَکُم» یعنی با ولایت دین کامل می‌شود. امروز کفار مایوس شدند. امروز که مولا علی جای پیغمبر قرار گرفت، با او بیعت کردید من راضی شدم اسلام دین شما باشد. یعنی اسلام منهای علی والله، والله نه خدا نه پیغمبر، هیچ کسی نمی‌پذیرد. آن اسلام واقعی نیست. امام هشتم فرمود: «یُومُ الَّذی یَجعَلُ الله فِیهِ سَعیَ الشَّیعَةِ مَشکُوراً وَ ذَنبَهُم مَغفُورا وَ عَمَلَهُم مَقبولا». روز غدیر روزی است که خدا سعی و تلاش شیعه‌ها را قبول می‌کند، گناهانشان را می‌آمرزد، عملشان را می‌پذیرد.  خیلی یادتان است ما سفارش به اطعام کردیم. سال گذشته من یادم است که، آماری که دوستان از شهر داشتند در غدیر بیش از عاشورا اطعام شده بود. امام هشتم(ع) فرمود: «مَن أطعَمَ مؤمِناً کَانَ کَمَن أطمَعَ جَمیعَ الاَنبیاء وَ الصِّدِّیقین». از الان همه بینندگان نیت کنند، به خانواده، دوستان، فامیل، بستگان خودشان. کسی یک مومنی را در غدیر اطعام بدهد مثل این است که تمام انبیا، صدیقین یعنی امامان، فقط امام زمان خانه‌ی ما مهمان شود بس است. همه‌ی اولین و آخرین اولیا خدا. و کسی که مومنی را در غدیر خم زیارت کند، «أدخَلَ الله قَبرَهُ سَبعیِنَ نُورا» خدا 70 نور به قبرش وارد می‌کند  و قبرش را وسیع می‌کند و هر روز 70 هزار فرشته در قبر او را ملاقات می‌کنند، و به بهشت برین به او بشارت می‌دهند.
شریعتی: امسال ماه رمضان که ما این برنامه‌ی سحر را داشتیم، برنامه‌ی ماه من را در شبکه‌ی 3، حاج حامد آقای کاشانی از فضائل امیرالمومنین گفت. یک اهل دلی به من از شیراز زنگ زد، پیرمردی بود. گفت آقای شریعتی خدا می‌داند من هر چه در زندگی‌ام دارم از دو چیز است، تمام خیر و برکت‌هایی که در زندگی من نازل شده است، یکی از اطعام روز غدیر است و دیگری از زیارت غدیریه امام هادی که در طول سال من مقید به خواندنش هستم.
حجت الاسلام فرحزاد: احسنت، مرحبا. ما بعضی بزرگان داریم که در طول سال جلسه دارند، مجلس روضه، و در آن جلسه روضه زیارت غدیریه را برای شنوندگان و مستمعین‌شان شرح می‌دهد.
شریعتی: چقدر خوب.
حجت الاسلام فرحزاد: خیلی خوب است. و این تجربه شده است، بینندگان عزیز، زوار عزیز، بیایید امتحان کنید. حالا نمونه‌اش را آقای شریعتی عزیز فرمودند، افرادی که می‌گویند ما روز اول 5 نفر، 10 نفر را اطعام دادیم ولی آنقدر خیر و برکت به ما رسیده است شاید صدها، هزارها نفر را اطعام می‌دهیم. امتحان کنیم، تجربه کنیم. این بخش اول عرایضم. بخش دوم می‌خواهم، چون محضر آقا امام هشتم(ع) هستیم، حالا فرصت بشود قبل از قرآن، بعد از قرآن، امام هشتم(ع) یکی از القابشان امام رئوف است که اسم خدا هم است. در قرآن هم مکرر آمده است. «إنَّ الله بالنّاسِ لَرَئوفٌ رَحیم». تکرار هم شده است. رئوف یعنی چه؟
شریعتی: رافت.
حجت الاسلام فرحزاد: رحیم یعنی مهربان. رحیم آدمی که دل نازک است، رقیق القلب است، مهربان است می‌گویند رحیم. رئوف یعنی کسی که خیلی مهربان است. «شدید الرِّقَ». خیلی مهربان است. مثال زدند، مرحوم علامه طباطبایی و  خیلی از بزرگان. مثلا بچه‌ی شما خدایی نکرده مریض می‌شود. دکتر می‌برید، از آمپول می‌ترسد. رحم به او این است که آمپول می‌زند خوب می‌شود. وقتی که آمپول هم به او زدی با او مهربان بودی.  اما رئوف این است که چون بچه خیلی می‌ترسد، می‌لرزد می‌گویی آقای دکتر نمی‌شود یک جایگزینی، خلاصه پرهیزی به او بدهی یا مثلا قرصی، شربتی که آن رأفت جایی است که بدون دردسر و بدون بلا به او رحم کنید. یعنی رحم بیش از اندازه، بدون این که او را به زحمت بیاندازی آن خیر را به او برسانی. شدت محبت. امام هشتم رئوف است، مصداق رافت فوق العاده است. امام مهربانی‌ها است. من بعید می‌دانم زائری تجربه نداشته باشد، حالا از دور یا نزدیک، که امام هشتم در زندگی به او نشان نداده باشد، از معنوی و مادی. ببینید من چند حدیث و نمونه بگویم. مرحوم بید آبادی، یک بید آبادی بزرگ داریم که میرزا محمد بید آبادی، که خیلی مهم بودند. آیت الله بهجت می‌گفتند خیلی فوق العاده بودند. یک بید آبادی داشتیم، شیخ محمد جواد بید آبادی. حدوداً 80-90 سال قبل بوده‌اند. مرحوم شهید دستغیب در داستان‌های شگفت، نمونه‌ای از داستان ایشان را آورده است. مرحوم بید آبادی، مثلا 80-90 سال قبل از اصفهان با مادرش برای زیارت امام هشتم(ع) می‌آید. نیت کرده، چون آن زمان حالا با حیوان می‌آمدند، پیاده می‌آمدند، زحمت داشت. گاهی 40 روز، یک ماه، بیشتر در راه بودند. نیت می‌کند یک اربعین در مشهد بماند. یک 3-4 شب، 5 شب، 7-8 شب می‌ماند، یک شب امام هشتم را در خواب می‌بیند. آقا می‌فرمایند فلانی برگرد اصفهان. می‌گوید آقا من قصد کردم یک اربعین، یک چله خدمت شما باشم. با مادرم هم آمدم. آقا می‌فرمایند من از شما خواهش می‌کنم برگرد. می‌گوید آقا چرا؟ من مهمان شما هستم. آقا می‌فرماید خواهر شما در اصفهان دلتنگ مادرش شده است و فراق مادر را طاقت نمی‌آورد. آن جا به من متوسل شده یا امام رئوف منم از شما مادرم را می‌خواهم. 40 روز بروند، 40 روز برگردند، 40 روز هم آن جا باشند، 3ماه. طاقت فراق مادر را ندارم.
شریعتی: برگرد.
حجت الاسلام فرحزاد: من از شما خواهش می‌کنم امام هشتم برکاتی که می‌خواهد 40 روز بدهد، در یک لحظه هم می‌تواند بدهد. این جمله آقای شریعتی خیلی دلربا است. حضرت به او فرمودند آخر ما امام رئوف هستیم. یعنی طاقت یک خانمی که در اصفهان برای مادرش بی تابی می‌کند، من طاقت ندارم. این را می‌گویند رئوف. امام رئوف. عبدالله بن امان، به او می‌گفتند عبدالرضا، می‌گوید به امام رضا(ع) گفتم یا امام رضا: «أدعُ الله لی وَ لِاهلِ بَیتي» ما می‌گوییم التماس دعا، می‌گوید به امام هشتم گفتم برای خودم  و خانواده‌ام دعا کن. حضرت چه فرموده باشند خوب است؟ حضرت فرمودند: «أ وَ لَستُ أفعَل» می‌شود من برایتان دعا نکنم؟ من همیشه برایتان دعا می‌کنم. همیشه برایتان دعا می‌کنم. مثل این که، من بارها شاید خدمت شما عرض کردم، نمی‌شود که من بیایم مشهد یاد آقای شریعتی نباشم، یاد بستگان و نزدیکانم نباشم. حضرت رضا فرمود: «أ وَ لَستُ أفعَل». می‌شود چنین کاری؟ می‌شود من دعا نکنم برایتان؟
شریعتی: امامی که پدر مهربان ما است.
حجت الاسلام فرحزاد: بله، بله. ما شما را فراموش نمی‌کنیم. بعد حضرت فرمودند: «و الله اعمال شما بر من عرضه می‌شود هر روز، هر روز من از وضع شما خبر دارم و برایتان دعا می‌کنم». راوی می‌گوید من تعجب کردم. یعنی برای من بزرگ آمد. بعد حضرت استشهاد کردند به این آیه‌ی مبارکه «وَ قُل إعمَلوا فَسَیَرَی اللهُ عَمَلَکُم وَ رَسولُهُ وَ اَلمُوُمِنُونَ». یعنی هر روز اعمال شما به دست ما می‌رسد. برای گناهانتان طلب آمرزش می‌کنیم، برای ثواب‌هایتان سعی و کوشش قبولی می‌کنیم. باز روایت دیگر، موسی بن سیار رافت امام هشتم را، ان‌شاءالله بینندگانی که دلشان این جا است حتما به آن‌ها هم لطف و نظر می‌شود. چه بسا آن‌هایی که دور هستند ولی خیلی از ما هم نزدیک‌تر باشند.
شریعتی: همین طور است.
حجت الاسلام فرحزاد: دل شکسته‌تر هستند. موسی بن سیار می‌گوید وقتی امام هشتم به خراسان آمدند، به شهر طوس که رسیدیم دروازه‌ی طوس، به دیوار شهر که رسیدیم دیدیم صدای شیون و گریه بلند است. چه خبر است؟ نگاه کردیم دیدیم یک جنازه‌ای را دارند می‌برند. حضرت آن چنان با شتاب طرف جنازه رفتند، تشبیه می‌کند راوی، مثل بچه‌ای که با عجله و شتاب مادرش را می‌بیند و طرف مادر می‌رود، حضرت با شتاب طرف جنازه رفتند. بعد به من فرمودند که فلانی: «مَن شَیَّعَ جِنَازَةَ وَلَّیِ مِن اَولِیَائِنا خرَجَ مِن ذُنوبِهِ کَیَومِ وَلَدَتهُ أمُّهُ» دوستی از دوستان ما را تشعییع جنازه کند، مثل روزی که از مادر متولد شده است خدا گناهانش را می‌آمرزد، دیگر هیچ گناهی ندارد. یک تشعییع جنازه خدا همه‌ی گناهانش را پاک می‌کند. همراه جنازه حرکت کرد. تشعییع جنازه خیلی مهم است. جنازه را آوردند گذاشتند روی زمین. حضرت نشستند کنار جسد، اسم طرف را آوردند، فلان فرزند فلان. «أبشِر بالجَنَة» بشارت می‌دهم به بهشت. «فَلا خَوفَ عَلَیکَ بَعدَ هَذِه السَّاعة» خاطرت جمع باشد. می‌شود کسی سرما، گرما، راه دور زیارت امام رضا بیاید حضرت به او نظر نکند؟ امام جواد(ع) فرمود: «کسی برای زیارت پدرم امام هشتم، آفتاب ببیند، گرما ببیند، سرما به او بخورد، قطره‌ی باران، خدا بدنش را بر آتش جهنم حرام می‌کند». این اندازه زیارت آقا عظمت دارد. حضرت رضا به جنازه‌ی این میت فرمودند فلانی، پسر فلانی به تو بشارت می‌دهم به بهشت. هیچ خوف و هراس و ترسی نداشته باش. می‌گوید من به حضرت گفتم آقا جان من تعجب می‌کنم که شما در مدینه زندگی کردید. این آقا اسمش را آوردید، اسم پدرش را آوردید. بعد هم بشارت دادید که این اهل بهشت است. چه فرمود؟ حضرت رضا(ع) فرمود: «أما عَلِمتَ» نمی‌دانی که اعمال شیعیان ما به ما عرضه می‌شود؟ اگر گناه و معصیتی باشد ما در خانه‌ی خدا می‌خوانیم که گذشت کنند، گناهانش را ببخشند و پاک کنند. و اگر هم ثواب و کار خیری کردند از خدا می‌خواهیم که از او تشکر کند و خدای متعال از او بپذیرد. از امام هشتم تعبیری که خیلی مهم است، «غُوث وَ غیاثَ هذِه اُمَة» یعنی پناهگاه این امت. «الغوُث الغوُث» که می‌گوییم.
شریعتی: «خَلِصنَّا مِنَ النّارِ یا رَبّ».
حجت الاسلام فرحزاد: یعنی خدا پناهم بده. من پناهی جز تو ندارم. «غُوث وَ غیاثَ هذِه اُمَة» بیان شده است. ان‌شاءالله از این پناهگاه استفاده کنیم. من معتقدم بیشترین جمعیتی که در طول سال، حالا اربعین امام حسین(ع) ایام خاص است، ولی حرم امام هشتم پناهگاه عالم است، داخل و خارج. در طول سال بخواهی جمع بزنی، بیشترین، میلیون‌ها، ده‌ها میلیون زائر در طول سال به زیارت می‌آیند. ان‌شاءالله خدای متعال همه‌ی آرزومندان را هم نصیب کند، قسمت کند.
شریعتی: ان‌شاءالله.
حجت الاسلام فرحزاد: عزیزانی که آمدند نایب الزیاره باشند برای دیگران هم زیاد دعا کنند. مخصوصا برای مریض‌ها. برای مسئولین ما، رییس جمهور جدیدی که انتخاب شده است، دعا کنیم از صمیم دل که ان‌شاءالله خدا توفیق بدهد که واقعا مردم تحت فشار مشکلات فراوان، از مشکلات اقتصادی، فرهنگی، مذهبی و ... هستند. ان‌شاءالله خدای متعال فرج و گشایشی کند. امام هشتم یک نگاهی بکند، یک نظری بکند. امام زمان یک نگاهی و نظری کند قطعا این‌ها در عالم می‌توانند گره‌ها را باز کنند. «بِکُم یُنَزِلُ الغِیثَ، بِکُم یَکشِفُ الضُّر» همه کار عالم این‌ها هستند ولی شرط‌ آن این است که ما هم بخواهیم. گر گدا کاهل بود، تقصیر صاحب خانه چیست.
شریعتی: خلاصه دعا کنیم همیشه در پناه این حرم باشیم. گفت دعایم کن همیشه در پناه این حرم باشم، که عمری غیر از این جا هر کجا رفتم پشیمانم. خدا رحمت کند حضرت آیت الله بهجت را، از قول آیت الله فهری؛ من یک جایی می‌خواندم که ایشان هم مباحثه‌ای آقای بهجت بودند در دوران طلبگی. منتهی آقای بهجت مسیرش عوض شد. می‌گفت یک وقتی خدمت ایشان رسیدم گفتم آقا ما با هم شروع کردیم، منتهی شما استعداد داشتید به این جا رسیدید. یکی از کرامات حضرت رضا را، یک نکته‌ای چیزی به من بگویید. می‌گفت آقای بهجت، حالا قصه‌اش مفصل است از جزئیاتش صرف نظر می‌کنم، حضرت آیت الله العظمی بهجت(ره)  که همین جا هم یادشان کنیم، گفتند آقا به من فرمودند که: «محال است کسی به ما پناه بیاورد و ما پناهش ندهیم».
حجت الاسلام فرحزاد: احسنت.
شریعتی: ان‌شاءالله همین امروز خودمان را بسپاریم به دریای بیکران رأفت حضرت رضا(ع). و ان‌شاءالله بقیه را نیز سهیم و شریک کنیم و جای همه‌ی مردم عزیز و نازنینمان هم خالی است. ان‌شاءالله نایب الزیاره و دعاگویشان هستیم. برای شفای تک تک مرضا دعا می‌کنیم. خیلی‌ها التماس دعای ویژه گفتند، مریض‌هایی که بیمارستان هستند. برای توان و قدرت کادر درمانمان، برای پرستاران و پزشکان عزیزمان، برای کنکوری‌های عزیز دعا می‌کنیم. حاج آقای فرحزاد این را هم بگویم، حالا با توجه به این که ایام کنکور هم نزدیک است، یک طرحی را برنامه‌ی سمت خدا قرار است که شروع کند برای کنکوری‌های عزیز که ان‌شاءالله بعد از کنکورشان با توجه به این که این کتاب‌های کنکور و کتاب‌های کمک درسی هزینه‌شان زیاد شده است دیگر معمولاً بعد از کنکور بچه‌ها به این کتاب‌ها نیازی ندارند. قرار است یک ساز و کاری اندیشیده شود، یک اتفاق مبارکی بی‌افتد که برای کمک به دانش آموزان در مناطق محروم و کم برخوردار که ان‌شاءالله این کتاب‌هایی که استفاده کردید و بهره‌اش را بردید، ان‌شاءالله ارسال بکنید و دوستان ما طی همان ساز و کار که ان‌شاءالله جزئیاتش روزهای بعد خدمت عزیزانمان ابلاغ خواهد شد، خواهیم گفت. این کتاب‌ها در اختیار آن‌ها قرار بگیرد که یک کمکی باشد به آن‌ها و برای آینده‌شان ان‌شاءالله ما هم بتوانیم سهیم و شریک باشیم. در حرم حضرت رضا این باب را باز می‌کنیم و ان‌شاءالله خود حضرت هم عنایت بکنند یک طرح پربرکتی باشد برای همه‌ی عزیزانمان. خیلی خوب. بنا است طبق قرار هر روزمان، مشرف بشویم به ساحت نورانی قرآن کریم. جناب آقای لسان طوسی عزیزمان از حرم مطهر رضوی در کنار ما، صفحه‌ی 208 قرآن کریم را تلاوت خواهند کرد با ذکر صلواتی بلند بر محمد و آل محمد.
«اللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَد وَآلِ مُحَمَد فَعَجِل فَرَجَهُم».
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ الر ۚ تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْحَكِيمِ ﴿1﴾ أَكَانَ لِلنَّاسِ عَجَبًا أَنْ أَوْحَيْنَا إِلَىٰ رَجُلٍ مِنْهُمْ أَنْ أَنْذِرِ النَّاسَ وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِنْدَ رَبِّهِمْ ۗ قَالَ الْكَافِرُونَ إِنَّ هَٰذَا لَسَاحِرٌ مُبِينٌ ﴿2﴾ إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ ۖ يُدَبِّرُ الْأَمْرَ ۖ مَا مِنْ شَفِيعٍ إِلَّا مِنْ بَعْدِ إِذْنِهِ ۚ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ فَاعْبُدُوهُ ۚ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ ﴿3﴾ إِلَيْهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعًا ۖ وَعْدَ اللَّهِ حَقًّا ۚ إِنَّهُ يَبْدَأُ الْخَلْقَ ثُمَّ يُعِيدُهُ لِيَجْزِيَ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ بِالْقِسْطِ ۚ وَالَّذِينَ كَفَرُوا لَهُمْ شَرَابٌ مِنْ حَمِيمٍ وَعَذَابٌ أَلِيمٌ بِمَا كَانُوا يَكْفُرُونَ ﴿4﴾ هُوَ الَّذِي جَعَلَ الشَّمْسَ ضِيَاءً وَالْقَمَرَ نُورًا وَقَدَّرَهُ مَنَازِلَ لِتَعْلَمُوا عَدَدَ السِّنِينَ وَالْحِسَابَ ۚ مَا خَلَقَ اللَّهُ ذَٰلِكَ إِلَّا بِالْحَقِّ ۚ يُفَصِّلُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ ﴿5﴾ إِنَّ فِي اخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ وَمَا خَلَقَ اللَّهُ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَّقُونَ ﴿6﴾
ترجمه:
[الر ـ این آیات [با عظمت] کتاب محکم و استوار است. ﴿1﴾ آیا برای مردم شگفت آور است که بر مردی از خودشان وحی فرستادیم که مردم را [از عاقبت کفر، ناسپاسی، گناه و تجاوز] بیم ده، و به کسانی که ایمان آورده اند مژده ده که آنان را نزد پروردگارشان سابقه ای نیک [و مقام، مرتبه ای بلند و پاداشی شایسته] است. کافران [لجوج و بی منطق] گفتند: همانا این مرد، جادوگری آشکار است!! ﴿2﴾ یقیناً پروردگارتان خدای یکتاست که آسمان ها و زمین را در شش روز پدید آورد، آن گاه بر تخت فرمانروایی و حکومت بر آفرینش چیره شد، همواره کار جهان را [با قوانینی استوار و منظم] تدبیر می کند. [کار] هیچ واسطه ای [در همه جهان هستی برای جابجایی عناصر وترکیب اجزا وبه جریان انداختن امور] جز پس از اذن او نیست. این است خدا، پروردگار شما، پس او را بپرستید؛ آیا متذکّر [حقایق] نمی شوید؟ ﴿3﴾ بازگشت همه شما فقط به سوی اوست. [خدا شما را وعده داد] وعده ای حق وثابت؛ بی تردید اوست که جهان آفرینش را می آفریند، سپس آن را [به قیامت] بازمی گرداند تا کسانی که ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده اند، به عدالت و انصاف پاداش دهد، و برای کسانی که کافر شدند به کیفر کفری که همواره می ورزیدند، شربتی از آب بسیار جوشان و عذابی دردناک است. ﴿4﴾ اوست که خورشید را فروزان و ماه را تابان قرار داد، و برای ماه منازلی [چون هلال، تربیع، بدر و محاق] مقدّر ساخت تا شمار سال و حساب [ماه، هفته، اوقات امور زندگی و تنظیم برنامه های معیشت] را بدانید. خدا آنها را جز به درستی و راستی نیافریده؛ او نشانه ها را برای گروهی که دانایند [بدون هر گونه ابهام] بیان می کند. ﴿5﴾ به یقین در رفت و آمد شب و روز و آنچه را خدا در آسمان ها و زمین پدید آورد، برای گروهی که همواره تقوا پیشه اند، نشانه هایی [بر توحید، ربوبیّت و قدرت خدا] ست. ﴿6﴾
شریعتی: «اللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَد وَآلِ مُحَمَد  وَعَجِل فَرَجَهُم». خیلی ممنون و متشکرم از آقا لسان عزیزمان که به صورت زنده در کنار حرم حضرت رضا(ع) قرار روزانه‌ی ما را تلاوت کردند. با احترام همراه شما هستیم. فردا هم ان‌شاءالله از همین جا با حضور جناب آقای دکتر رفیعی در روز میلاد حضرت به شما سلام خواهیم کرد. دعوت می‌کنم که با ما همراه باشید. به رسم  دوشنبه‌ها فضیلت ذکر بلند صلوات بر محمد و آل محمد را حاج آقای فرحزاد برای ما خواهند گفت.
«اللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَد وَآلِ مُحَمَد وَعَجِل فَرَجَهُم».
حجت الاسلام فرحزاد: یکی از بهترین هدیه‌ها که ما محضر امام هشتم، محضر پیغمبر، محضر اهل بیت می‌توانیم هدیه کنیم همین ذکر است. 100 بار، 500 بار،  1000 بار. پیغمبر عظیم الشأن علیه و آله سلام، فرمود: «مَن صَلی عَلی علَیهُ في کُلُ یَومٍ و لَیلة وَجَبَت له شفاعتی وَ لو کانَ مِن اهلِ الکَبائِر». خیلی تعبیر، تعبیر قرص و محکمی است. بر من رسول الله واجب می‌شود شفاعت کنم، واجب می‌شود، یعنی حق واجب. از چه کسانی شفاعت می‌کنند؟ از کسانی که هر روز و هر شب صلوات بر محمد و آل محمد می‌فرستند.
«اللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَد وَآلِ مُحَمَد وَعَجِل فَرَجَهُم».
شریعتی: من صمیمانه تشکر می‌کنم از نظم و حوصله‌ی خواهران و برادران عزیز. از همکاری دوستان خوب اداره‌ی واحد تبلیغات و واحد فرهنگی آستان قدس رضوی. عزیزانی که بسیار بسیار همکاری کردند و مثل همیشه شرمنده‌ی الطافشان هستیم. از حاج آقای فرحزاد عزیز و نازنینمان. ان‌شاءالله فردا هم از همین جا به شما سلام خواهیم کرد. نایب الزیاره و دعاگوی تک تک شما خواهیم بود. می‌دانم خیلی‌ها التماس دعای ویژه دارید. حاج آقای فرحزاد دعا خواهند کرد و عزیزانمان در این جا آمین خواهند گفت و ان‌شاءالله همه‌ی ما مشمول عنایت امام رئوف باشیم.
حجت الاسلام فرحزاد: اجازه می‌خواهم قبل از این که دعا کنم یک فرمایش کلیدی و کاربردی و مهم از امام هشتم هدیه کنم. امام هشتم فرمود: «أفضَلُکُم ایماناً أحسَنُکُم اخلاقاً و الطَفُکُم باهلِه وَ أنَا ألطَفُکُم لِاَهلي». در میان بینندگان، شما زوار، از نگاه امام هشتم چه کسی ایمانش از همه بهتر است؟ هر کس، عنایت دارند، هر کس که خوش اخلاق‌تر است و هر کس که به خانواده، پدر مادرش با لطافت، ملایم‌تر، نرم‌تر برخورد می‌کند و امام هشتم فرمود: «أنَا ألطَفُکُم لِاَهلي». من از همه رافت و لطافت من بیشتر است.
شریعتی: ان‌شاءالله خوش اخلاق باشیم مخصوصا با خانواده.
حجت الاسلام فرحزاد: ان‌شاءالله. خدایا تو را قسم می‌دهیم به ولی نعمتمان آقا امام هشتم(ع) قلب امام زمان از ما راضی، فرجشان را نزدیک بگردان. ما را جزو بهترین یارانش قرار بده. همه‌ی عزیزانی که آرزوی زیارت دارند به زودی نصیبشان بگردان. به حق امام هشتم همه‌ی مریض‌ها، روحی و جسمی، صعب العلاج،  به زودی شفای عاجل عنایت بفرما. خدایا آن‌هایی که شغل ندارند، همسر، مسکن، اولاد، به حق امام هشتم به ان‌ها مرحمت بفرما. خدمتگزاران به مکتب، مقام معظم رهبری، علما، مراجع، مسئولین خدمتگزار، نیروهای نظامی، انتظامی، جوان‌ها، خانواده‌ها در پناه امام زمان از خطرها حفظ فرما. شر دشمنان، توطئه‌گران به خودشان برگردان. خدایا به حق محمد و آل محمد آن‌هایی که هر گونه گرفتاری دارند، مشکلات روحی، جسمی، معنوی، مادی دارند، به حق امام زمان و امام هشتم مرتفع بگردان. اموات، درگذشتگان، امام، شهدا، حق‌داران، اموات و شهدای این جمع، بینندگان عزیز غرق رحمت بگردان. اجابت دعا یک شرطش صلوات بر محمد و آل محمد است.
«اللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَد وَآلِ مُحَمَد وَعَجِل فَرَجَهُم».
شریعتی: هوهوی باد نیست که پیچپیده در رواق، خیل ملائک‌اند رضا یا رضا کنند. ان‌شاءالله زیارت این صحن و سرا، این مضجع شریف نصیب یکان یکان مخاطبان جان شود و ان‌شاءالله  شما را در این صحن و سرا ببینیم به زودی زود. بهترین‌ها را برای همه‌ی شما آرزو می‌کنم. «وَ آخِرُ دَعوانا أنِ الحَمدُ للهِ رَبِّ العالَمِین وَ صَلَ اللهُ علی مُحمَدٍ وَ آلِ طاهِرین». متشکرم.
«اللهُمَ صَلِ عَلی مُحَمَد وَآلِ مُحَمَد وَعَجِل فَرَجَهُم».

ارسال دیدگاه


ارسال

جهت مشاهده دیدگاه های کاربران کلیک نمایید

دیدگاه ها