اپلیکیشن شبکه سه
دریافت نسخه اندروید

مشاهده محتوا

91-08-17 حجت الاسلام والمسلمين حيدري کاشاني-تهاجم شيطان

برنامه سمت خدا

حجت الاسلام والمسلمين حيدري کاشاني

-تهاجم شيطان

91-08-17

وقتش رسيده است جهان را تکان بده شب را به يک اشاره سحر کن اذان بده،اين کيسه ها به دوش زمين جا نمي شوند اين سفره ها گرسنه و سردند نان بده، هر چند ما لياقت مان خاک هم نبود با هر نفس قفس بگشا آسمان بده، گفتند ما براي تو آماده نيستيم دلداده مي شويم خودت يادمان بده، لب تشنه درکوير کجا ايستاده اي اي روح سمت آمدنت را نشان بده.

سوال – در مورد حمله ي از پشت سر شيطان توضيحاتي بفرماييد.

پاسخ – حمله ي از پشت سر شيطان از زاويه دنياست و ما را نسبت به حقيقت ناپايدار دنيا دلبسته مي کند.راه سلوک ما از دنيا مي گذرد ولي دلبستگي به دنيا بد است .دنيا مزرعه ي آخرت ماست .چسببيدن به دنيا و خوار دنيا شدن، مذمت شده است .دنيا هدف انسان نيست ولي انسان بايد از دنيا نهايت استفاده را بکند. يعني يک معيشت عزتمندانه داشته باشد و از ميان دنيا توشه ي آخرتش را بردارد .شيطان مي گويد که مردم را امر به جمع آوري مال مي کنم. امام صادق(ع) مي فرمايد: هيچ خير و برکتي نيست براي کسي که جمع آوري مال حلال را دوست نداشته باشد. پس جمع آوري مال از راه حلال مورد ستايش است. جستجوي رزق حلال بر هر مسلماني واجب است .منظور شيطان جمع آوري مال از هر راهي است چه حلال، چه حرام .

در سوره تکاثر داريم: کثرت طلبي شما دردنيا ،شما را حيران کرد. در آخرالزمان همه ي شياطين دست به دست هم مي دهند تا تمام عرصه هاي انساني را مورد هجوم قرار بدهند. يکي از عرصه هايي که شيطان روي آن خيلي کار مي کند عرصه ي اقتصاد است .اگر شيطان بتواند رزق را حرام کند نُه دهم ايمان را گرفته است .ما با يک دشمن فهيم طرف هستيم .شيطان تمام عالم ملکوت را گشته است .شراکت شيطان در اموال به اين گونه است که کسب و کار را با نزول خواري و احتکار آلوده مي کند يعني لقمه شان را حرام مي کند و خريداران را با چشم هم چشمي و حرص خوردن دنيا آلوده مي کند. کساني که حرص دنيا داران را مي خورند در آخرت با آنها محشور مي شوند حتي اگر در دنيا چيزي بدست نياورده باشند. اين دسته هم در دنيا و هم در آخرت زيانکار هستند. در آخر الزمان حضور ابليس و شياطين در جامعه منتظر ظهور، به حداعلي مي رسد. يکي از شباهت هاي دوران حکومت سليمان و آخرالزمان اين است که حضور شياطين به حداعلي خودش مي رسد. در آخرالزمان فتنه انگيزي در اقتصاد هم بيشتر مي شود. در حکومت سليمان ،شياطين رباخواري را در جامعه ي ديني رواج مي دهند. تا جايي که نخبگان و دانشمندان عالم ديني هم دچار رباخواري مي شوند. مثلا وامي به فقيران مي دهند و چند برابر آنرا پس مي گيرند. در اين هنگام شيطان آنها را دچار جنون و ديوانگي مي کند زيرا آنها از چرخه ي سالم اقتصادي خارج مي شوند. درآخرالزمان هم همين طورمي شود. نفوذ شيطان در اقتصاد به حداعلي مي رسد. پيامبر فرمود: زماني(آخرالزمان) مي آيد که همه مردم رباخوار هستند و اگر رباخوار هم نباشند، گرد و غباري از ربا به آنها مي رسد. پيامبر مي فرمايد: رباخوارترين ربا خوارها کسي است که دروغ را در کسب و کارش وارد مي کند. پس اگر دروغ وارد کسب و کار ما شد، اين هم ربا است. زيرا فرد مي خواهد با کذب، سود اضافه اي را بدست بياورد در معني عام ربا يعني اضافه خواهي. آيا در بين بازاري ها فردي را پيدا مي کنيد که صداقت را رعايت کند؟ صداقت برکت مي آورد. کذب و دروغ آب دهان شيطان است.شيطان آدم و حوا را با قسم دروغ فريب داد.کار شيطان ترويج کذب و دروغ است مخصوصا در عرصه ي اقتصاد. گاهي وقت ها قسم دورغ هم مي خورند. روايت داريم که بازار دار غفلت است و محل تاخت و تاز سپاه شيطان است .تاجگذاري شيطان در فضاي بازار( محل معامله و تجارت و کسب) است. و تمام فرزندان خودش را فراخوان مي کند که به بازار بيايند.

حضرت سليمان از دست رنج خودش ارتزاق مي کرد و از بيت المال استفاده نمي کرد. خداوند زره سازي را به او آموخت يعني جبرئيل به حضرت داود و سليمان صنعت زره سازي را آموخت و آنها اين صنعت را ترويج داند. حضرت سليمان هر هفته زره اي مي ساخت و در بازار مي فروخت .او توانست به اذن خدا تمام شياطين را به زنجير بکشد ولي حضرت مهدي تمام اين شياطين را قلع و قمع خواهد کرد و در نهايت ذبح ابليس است. حضرت سليمان از خداوند خواست که رخصت بدهد که خود ابليس را هم در زنجير بکشد. تقدير اين طور نبورد ولي او اصرار کرد و خداوند قبول کرد . چند روزي ابليس در زنجير بود. روزي او زره اي ساخت که آنرا بفروشد ولي کسي در بازار نبود و بازار کساد بود. حضرت سليمان درمناجات به خدا گفت که اين چه وضعيتي است ؟ خداوند فرمود که تو خودت خواستي که وسوسه هاي شيطان را برداريم و ديگر کسي انگيزه ي کسب و کار ندارد. يعني در آن زمان تمام بازار کسب و کار شيطاني بوده است .

ابليس اولين نفري است که وارد بازار مي شود و آخرين نفري است که از بازار خارج مي شود. ابليس ميل به دروغگويي براي سود بيشتر ،رباخواري و کم فروشي را در فروشندگان تقويت مي کند. و در بين خريداران حرص به دنيا را تقويت مي کند و روحيه ي قناعت را از آنها بر مي دارد. جلوه گري دنيا در بازار به حداعلي مي رسد. ريشه ي آنها به حب دنيا و دلبستگي به دنيا بر مي گردد. آيا کسي در کسب و کار ،دروغ نگفتن را رعايت مي کند ؟آيا ياراني که وابسته به دنيا نباشند و در کسب و کارشان دروغ نباشد به حدنصاب رسيده اند که ما تمناي ظهور حضرت را داريم ؟ اگر يک سبحان الله در فضاي بازار و کسب و کار گفته شود ثواب آن ده ها برابر است. وقتي کاسب ، کسب را رها مي کند و به سوي نماز مي رود، اين نماز ثواب زيادي دارد زيرا اين ميدان جهاد بي امان با شيطان است .عرصه ي اقتصاد دشمن سرسختي دارد که از جاهاي مختلف به انسان ضربه مي زنند که ما متوجه آن نيستيم و آنها را نمي بينيم. وقتي لقمه ها آلوده يا شبه ناک شد، شيطان در کارش موفق شده است و برکت از مال دور مي شود. امام صادق(ع) مي فرمايد: يک درهم ربا، از هفتاد مرتبه زنا بالاتر است .استادي مي فرمود که ربا زاده از زنا زاده خطرناکتر است .

برکت يعني خير پايدار،خيري که بهره اش هم در دنيا و هم در آخرت به انسان برسد. کسب و کاري مورد رضايت خداست که بانک آخرتي ما را هم پر بکند. اگر ما طبق تقوا عمل کنيم خدا روزي و برکت آنرا مي دهد. ثمره ي تقواي الهي اين است که خد از جايي که شما گمان نمي بريد روزي مي رساند. امام صادق (ع) مي فرمايد :خداوند برکت مي دهد به آنچه که به او عطا کرده است مثل عمر ،فرزند ، سلامت و... واژه برکت در کتاب هاي آسماني آمده است .خداوند انسان را برکت محور مي خواهد نه کميت محور. اگر صدميليون بي برکت و يک ميليون با برکت را کنار هم بگذارند يک فرد مسلمان بايد بي درنگ يک ميليون با برکت را انتخاب کند. زيرا بي برکتي هم دنيا و هم آخرت را خراب خواهد کرد. پول بي برکت در دراز مدت خرج بيماري و مصيبت خواهد شد. شيطان دوست ندارد که برکت زندگي ما را ببيند. اميرالمومنين مي فرمايد: شيطان چشم ندارد دين داري شما و معيشت عزتمند شما را ببيند .يکي از جلوه هاي برکت آرامش است . خوب است که انسان مالي را کسب کند که براي او آرامش بياورد.

سوال – صفحه ي 139 قرآن کريم را توضيح بفرماييد.

پاسخ – در اين صفحه خدا مي فرمايد : اين کتاب مبارک را نازل کرديم که همراه با برکت است. خداوند قرآن را سرچشمه ي خير دنيوي و اخروي معرفي مي کند. چرا قرآن پر خير و برکت است ؟قرآن از دشمني پرده برداري مي کند که نمي تواند انسان پر خير و برکت را ببيند . قرآن اين دشمن را معرفي مي کند و راه کارهاي شيطان ستيزي را مي گويد. اين آيات الهي پر خير و برکت است و بايد به دستورات آن عمل شود تا برکت بياورد. عمل کردن به معارف قرآن ما را در مسير برکت قرار مي دهد. پس قرآن پر خير و برکت است .تلاوت قرآن شياطين را فراري مي دهد . قرآن تشريفاتي نيست و با جزئيات زندگي ما ارتباط دارد .ما بايد با قرآن انس داشته باشيم . قرآن سرتاسر نور است ولي شيطان تاريکي است .همين که قرآن شياطين را فراري مي دهد جاي دارد که قرآن هميشه در قلب ما جاي داشته باشد. آيت الله شبيري زنجاني همراه با امام خميني با آيت الله نخودکي اصفهاني برخورد مي کنند. امام خميني در مقابل شيخ نخودکي مي گويند که قسم به صاحب اين بارگاه اگر شما علم کيميا داريد به ما هم بگوييد. ايشان گفتند که اگر شما علم کيميا را ياد بگيريد تضمين مي دهيد که از اين علم فقط در راه خدا استفاده کنيد؟ امام خميني مي گويد که من چنين تضميني نمي دهم. ايشان مي گويند که من علمي پر برکت تر از کيميا به شما ياد مي دهم .ايشان مي فرمايند که بعد از هر نماز واجب يک مرتبه آيت الکرسي، تسبيحات حضرت زهرا، سه مرتبه توحيد، سه مرتبه صلوات و سه مرتبه آيه دوم و سوم سوره طلاق را بخوانيد و اين براي شما از علم کيميا پربرکت تر است .امام فرموده بود که از وقتي اين دستورالعمل را از اين عارف گرفته بودم هر روز آنرا انجام مي دهم و خيرات و برکات زيادي از آن ديده ام .

امام حسين (ع) مي فرمايد:در زمان ظهور امام عصر تمام درهاي برکت از آسمان و زمين به روي انسان ها باز مي شود به برکت ظهور امام زمان(عج).

خدايا به سرچشمه ي برکات عالم، امام زمان(عج) تو را قسم مي دهيم که تمام عرصه هاي صفاي زندگي ما را به دعاي حضرت، سرشار از برکت هاي بي پايانت قرار بده .